Polyurea steeds vaker in de industrie!

De toepassingen binnen de industrie waarbij polyurea een bijrol of zelfs een hoofdrol gaat spelen, neemt hand over hand toe. Prokol ontwikkeld en produceert al meer dan 30 jaar deze bijzondere coatings. Hierdoor is Prokol binnen de industrie dan ook uw ideale ontwikkelpartner.

Industrie toepassingen voor polyurea

Met het groeiend aantal specifieke toepassingen van polyurea binnen de industrie neemt ook het aantal wensen toe. Hierin is elk proces vrijwel uniek te noemen waardoor een op maat gesneden product vaak noodzakelijk is. Prokol beschikt over een uitgebreide “doos” aan bouwstenen hiervoor. Prokol is al meer dan 30 jaar in het polyurea vak actief.  Daardoor beschikt zij over een enorme hoeveelheid aan kennis en ervaring.

Polyurea bestaat er in vele vormen

Het productengamma van polyurea industrie producten is zeer divers. Het type en de wijze van verwerking is sterk afhankelijk van de te behalen doelstelling. Onderstaand geven wij u een aantal vormen.

  • Koud en warm gespoten polyurea elastomeren ofwel dikkelaags systemen.
  • Koud en warm gespoten polyurea coatings ofwel dunnelaags systemen.
  • Gietsystemen op basis van polyurea elastomeren.

Door het toepassen van polyurea industrie elastomeren en coatings zijn belangrijke voordelen te behalen binnen uiteenlopende productieprocessen. Vaak kunnen doorlooptijden sterk worden bekort waardoor de productcapaciteit enorm kan toenemen. Ook zijn er met de polyurea producten van Prokol andere voordelen te behalen op het gebiedt van milieu en veiligheid. Denk hierbij onder meer aan het terugdringen van oplosmiddelen of het verminderen van het aantal coatinglagen met zelfs een beter eindresultaat.

Een voorbeeld hiervan is de polyester industrie. Deze maken dankbaar gebruik van de polyester vervangers van Prokol inclusief alternatief op de traditionele gelcoats. Prokol heeft een duurzamer, sneller en brandveilig alternatief. U zult versteld staan van het aantal industrieën wat in meer of mindere al gebruik maakt van polyurea industrie technieken van Prokol. Wij kunnen u voorbeelden noemen van bedrijven die hun productiecapaciteit door onze producten nagenoeg konden verdubbelen of waar besparingen tot wel 30% zijn gerealiseerd. Graag vertellen wij u hier meer over.

Samen deze uitdaging aangaan

Ook u willen wij graag helpen met het optimaliseren van uw proces. Niet alleen kijken wij naar de toepassing, maar samen met onze partners kunnen wij u ook helpen met het inrichten of verbeteren van uw processen. Als Prokol hebben wij inmiddels geruime ervaring opgedaan met het geautomatiseerd verwerken van polyurea en daar onze strategische partners in gekozen.

We gaan dus graag met u een partnership aan om zo te komen tot een win-win situatie voor alle partijen met als uitgangspunt het aangaan van een langdurige relatie.

Bel of mail ons!

Wat let u om uw uitdaging aan ons voor te leggen? Zoals wij u eerder vertelden zult u verbaasd zijn over de mogelijkheden op dit terrein. Met onze polyurea bouwstenen bouwen wij graag aan uw specifieke oplossing!

Bel met 085-7820020 of mail naar info@prokol.nl. Meer informatie kunt u ook vinden op www.prokol.nl.